Τέσσερα θαλάσσια σπορ για να δοκιμάσετε στις επόμενές σας διακοπές

Water skiΟι διακοπές είναι σίγουρα, εξ’ ορισμού, η περίοδος εκείνη κατά την οποία ο καθένας από εμάς αναστέλλει τις καθημερινές του δραστηριότητες και θέτει τον εαυτό του σε ξεκούραση. Πολλές όμως φορές η έννοια της ξεκούρασης παρανοείται με την έννοια της απόλυτης απραξίας. Μεγάλο λάθος.

Ξεκούραση κατά την διάρκεια των διακοπών μπορεί να φέρει και η αλλαγή από την ρουτίνα και τις δραστηριότητες τις καθημερινότητας, σε άλλες δραστηριότητες πιο διασκεδαστικές. Μιλώντας λοιπόν για διακοπές, και επειδή σε μεγάλο βαθμό οι διακοπές είναι συνδεδεμένες με τη θάλασσα, αναπόφευκτα θα εστιάσουμε στα θαλάσσια σπορ.

Τα θαλάσσια σπορ παλιότερα, κυρίως λόγω κόστους, ήταν για την ελίτ, για τα άτομα μιας κάποιας ανώτερης κοινωνικής στάθμης. Στην εποχή μας που τα ταμπού έχουν εξαφανιστεί και που τα κόστη έχουν πέσει, τα θαλάσσια σπορ αφορούν όλους μας. Η ποικιλία τους μεγάλη και ολοένα και πιο ανανεούμενη. Αλλά ας ρίξουμε μια ματιά στις πιο βασικές προτάσεις για τις επόμενές σας διακοπές:

Θαλάσσιο σκι. Μπορεί να μην ήταν το πρώτο σπορ θαλάσσης που εμφανίστηκε (η ιστιοπλοΐα υπάρχει από την αρχαιότητα), αλλά σίγουρα είναι το πιο χαρακτηριστικό, ακριβώς επειδή δεν έχει καμιά άλλη χρησιμότητα και σκοπό, πέρα από την… ψυχαγωγία. Αφήστε τους ενδοιασμούς κατά μέρους και φορέστε τα πέδιλα. Περίεργη αίσθηση στη αρχή, αλλά απόλυτη διασκέδαση στο τέλος!

Ιστιοπλοΐα. Ένα σπορ για τους λάτρεις των κυμάτων και της ανοιχτής θάλασσας. Σίγουρα θέλει μια κάποια προετοιμασία και ένα σχετικό μπάτζετ, αλλά δίνει στις διακοπές μια διαφορετική αίσθηση και γεμίζει το σακούλι των αναμνήσεων με ιστορίες που θα χρειαστεί ολόκληρος ο χειμώνας για να τις πείτε στους φίλους σας.

Καταδύσεις. Παρότι φαντάζει δύσκολο και επίπονο σπορ, παρότι δεν μπορείτε να φανταστείτε τον εαυτό σας με τη μάσκα και τις μπουκάλες οξυγόνου, πρέπει να παραδεχτείτε ότι σας εξιτάρει η ιδέα μιας τέτοιας περιπέτειας, που θα σας ταξιδέψει κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, εκεί που όλα μοιάζουν μαγικά. Ας μην ξεχνάμε ότι την περιπέτεια, την κάνουν λιγότερο περιπέτεια οι απόλυτα επαγγελματικές σχολές που λειτουργούν στους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.

Ψάρεμα. Φαντάζει απλοϊκό αλλά στην ουσία μπορεί από πολλούς να θεωρηθεί η απόλυτη άσκηση ηρεμίας και ψυχικής γαλήνης. Χρειάζεται συγκέντρωση, καλή οργάνωση και…αρκετή υπομονή.