Πεζοπορία, Ποδηλασία και Ιππασία στην Κέρκυρα

Πεζοπορία

Είναι τόση η ομορφιά του νησιού των Φαιάκων που ίσως ο πιο σίγουρος και απλός τρόπος να την χαρεί κανείς είναι να επιλέξει μια οποιαδήποτε τοποθεσία και να την επισκεφθεί με τα πόδια. Ένα παράδειγμα είναι η διαδρομή από το κέντρο της παλιάς πόλης στην κορυφή του όρους Παντοκράτορα, που με τα πόδια είναι μια απλή και όμορφη διαδρομή, τόσο τον χειμώνα όσο και το καλοκαίρι καλοκαίρι.

Στην κατηγορία της «προχωρημένης» πεζοπορίας, συναντάμε τα 200 και πλέον χιλιόμετρα στο πασίγνωστο «Μονοπάτι της Κέρκυρας». Το μονοπάτι θα σας μεταφέρει από τον Κάβο στην κορυφή του Παντοκράτορα, είναι καταπράσινο και ίσως από τις πιο όμορφες εμπειρίες που το νησί έχει να προσφέρει.

Ποδηλασία

Τα τελευταία χρόνια η κλασσική ποδηλασία αλλά κυρίως η ορεινή ποδηλασία έχουν δει μια αξιοσημείωτη αύξηση της δημοτικότητας τους τόσο μεταξύ των ντόπιων, αλλά κυρίως μεταξύ των τουριστών που καταλύουν στο νησί για αυτόν το λόγο. Οι λόφοι γύρω από την Κέρκυρα και τα φυσικά μονοπάτια μέσα στα δάση είναι διαδρομές τέλεια δομημένες για τους λάτρεις του είδους.

Horse Riding on CorfuΛόγω της κουλτούρας των Κερκυραίων η ποδηλασία στο νησί είναι ασφαλής και οι ποδηλάτες, που είναι πολλοί στον αριθμό, ειδικά τις καλοκαιρινές περιόδους, χαίρουν σεβασμού και προσοχής από τους οδηγούς.

Σημαντικό για τους λάτρεις της ποδηλασίας είναι να κάνουν καλή έρευνα των καιρικών συνθηκών και της θερμοκρασίας. Οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού μόνο σύμμαχος δεν είναι.

Ιππασία

Σε ένα κατ’ εξοχήν αριστοκρατικό νησί, όπου οι βασιλείς της Ελλάδας διατηρούσαν την θερινή τους κατοικία, η εικόνα ιππέων στους δρόμους αλλά και τις τουριστικές περιοχές σίγουρα δεν ξενίζει κανέναν. Στη σύγχρονη εποχή όλο και παραθεριστές επισκέπτονται τα πολυάριθμα κέντρα ιππασίας που είναι διαθέσιμα σε όλο το νησί, είτε για να μάθουν ιππασία, είτε για να εξερευνήσουν τις ορεινές πλευρές του νησιού στην πλάτη ενός αλόγου.

Η προσφορά σχολών και κέντρων ιππασίας είναι μεγάλη, τόσο ώστε να μπορείτε να μάθετε ιππασία, ή απλά να νοικιάσετε ένα άλογο ιππασίας σε πολύ χαμηλή τιμή. Η Κέρκυρα προσφέρει ένα τόσο ποικίλο τοπίο και ένα τέτοιο εδαφικό φάσμα που μπορεί κάλλιστα να ταιριάξει στις απαιτήσεις τόσο του αρχάριου όσο και του έμπειρου αναβάτη.