Μια καλύτερη εμπειρία πλοήγησης με γιοτ στην Κέρκυρα

navigation experience with yachtΣτους κόλπους των εραστών της ιστιοπλοΐας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, υπάρχει διάχυτη η πεποίθηση ότι η στενή λωρίδα θάλασσας του Ιονίου Πελάγους είναι από της ιδανικότερες διαδρομές για ιστιοπλοϊκές διακοπές.

Εάν προσπαθήσουμε να αναλύσουμε το παραπάνω θα δούμε ότι έχει την βάση του στην εκκίνηση του κάθε τέτοιου ιστιοπλοϊκού εγχειρήματος, που δεν είναι άλλη από την Κέρκυρα.

Τα συστατικά της επιτυχίας είναι όλα και εκεί και προσφέρονται απλόχερα στους λάτρεις του είδους.

Άνεμος. Από το τέλος της άνοιξης και έως το τέλος του καλοκαιριού οι άνεμοι έρχονται από τον βορρά (τα γνωστά σε όλους μας μαϊστράλια) με αποτέλεσμα απόλυτα θετικό σε όποιων θέλει με το γιοτ του να κατέβει το Ιόνιο, από την Κέρκυρα έως και την Ζάκυνθο, ή ακόμη και για όσους θέλουν να δουν μόνο την ανατολική πλευρά του νησιού της Κέρκυρας, ή ομορφιά του φυσικού τοπίου της οποίας θα τους αποζημιώσει.

Θάλασσα. Η καταγάλανη θάλασσα της Κέρκυρας με το ηφαιστειογενές υπόστρωμα και την πλούσια χλωρίδα και πανίδα είναι ένας πειρασμός για τον κάθε τουρίστα. Δύσκολα κανείς, ταξιδεύοντας με το γιοτ δεν θα μπει στον πειρασμό να βουτήξει και να χαρεί ένα αναζωογονητικό μπάνιο. Να σημειωθεί δε, ότι από την ανατολική πλευρά της Κέρκυρας, αυτήν που βλέπει προς της Ελλάδα και πιο βόρεια προς την Αλβανία, τα νερά είναι σε απόλυτη ηρεμία και δεν επηρεάζονται από τα όποια μποφόρ μπορεί να ταλαιπωρούν το αντίστοιχο δυτικό κομμάτι του νησιού.

Ιστιοπλοϊκοί όμιλοι. Η ιστιοπλοΐα είναι βαθιά ριζωμένη στην κουλτούρα των κατοίκων του επιβλητικού αυτού νησιού. Τόσο σε ιδιωτικό επίπεδο, με σχολές και ομίλους ιστιοπλοΐας μικρού βεληνεκούς, όσο και σε επίπεδο Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Κέρκυρας, η προετοιμασία είναι άρτια και τα σκάφη τελευταίας τεχνολογίας. Ο επίδοξος επισκέπτης που θα θελήσει να δοκιμάσει μια τέτοια εμπειρία, θα χαρεί και την άνεση που προσφέρουν τα προσφερόμενα γιοτ, αλλά και την ασφάλεια από έμπειρα πληρώματα.