Καταδύσεις και Snorkeling στην Κέρκυρα

Για τον ανυποψίαστο παραθεριστή που σκοπό έχει να ξεκουραστεί κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην καλοκαιρινή Κέρκυρα, ενδεχομένως δραστηριότητες όπως οι παραπάνω να ακούγονται σαν μια περιπέτεια, ενδεχομένως και αχρείαστη, όταν το ζητούμενο είναι η γαλήνη και η ηρεμία.

Λοιπόν έχουμε νέα για όλους εσάς που σκέφτεστε κατά αυτόν τον τρόπο. Το να κάνει κάποιος καταδύσεις στα ήρεμα και καταγάλανα νερά της Κέρκυρας, ίσως είναι ο ιδανικότερος τρόπος για να βρει την γαλήνη και την ηρεμία που αποζητά στις καλοκαιρινές του διακοπές.

Ενδεχομένως για τους μη μυημένους στο σπορ των καταδύσεων, οι εικόνες με τις μάσκες και τα βατραχοπέδιλα να φαντάζουν συνδεδεμένες με κάποια εκδρομή στην Ταϊλάνδη και ίσως όχι τόσο ταιριαστές με ένα ελληνικό νησί όπως η Κέρκυρα. Εάν το αναλύσουμε όμως λίγο παραπάνω, η Κέρκυρα, με την ηρεμία της θάλασσάς της, ειδικά στο ανατολικό κομμάτι του νησιού, αλλά και με την ξεχωριστή χλωρίδα και πανίδα των κερκυραϊκών νερών, προσφέρεται για μια ξεχωριστή, αλλά παράλληλα και ασφαλή εμπειρία.

Snorkeling in CorfuΤα νερά στην ανατολική πλευρά είναι σχεδόν πάντοτε ήρεμα, με θερμοκρασίες αρκετά υψηλές και χωρίς να τα επηρεάζουν οι άνεμοι. Οι εικόνες που μπορεί να αποκομίσει όποιος τολμήσει μια κατάδυση, μοναδικές.

Εάν στα παραπάνω προστεθεί και η μακρόχρονη πείρα των συλλόγων κατάδυσης του νησιού, που με έμπειρους εκπαιδευτές και σύγχρονο εξοπλισμό, παρέχουν τις απαραίτητες εγγυήσεις για την ασφάλειά σας, τότε δεν έχει παρά να το πάρετε απόφαση και να το αποτολμήσετε. Τη διάθεση την βάζετε εσείς, το αποτέλεσμα το εγγυόμαστε εμείς.

Με κύριους λοιπόν προορισμούς την Κασσιόπη και την Παλαιοκαστρίτσα, μπορείτε χωρίς προετοιμασία, να βρείτε πληθώρα σχολών καταδύσεων, να μάθετε αρχικά τις απλές αλλά σημαντικές τεχνικές και κατόπιν να εξερευνήσετε το βυθό του ηφαιστειογενούς νησιού. Σουβενίρ από την περιπέτειά σας αυτή θα είναι οι μαγευτικές εικόνες. Σε περίπτωση που βρείτε κάποιο από τα πολλά αρχαιολογικά ευρήματα που βρίσκονται στο βυθό του νησιού….καλύτερα αφήστε το στη θέση του! Οι Έλληνες (και ο νόμος) δεν αστειεύονται με θέματα αρχαιολογικής κληρονομιάς.

Καλές καταδύσεις!