Θαλάσσιο Σκι και Wake Boarding στην Κέρκυρα

Στο άκουσμα και μόνο των σπορ όπως το Θαλάσσιο σκι ή το Wake Boarding, ο απλός παραθεριστής μπορεί να σκεφτεί, ότι είναι κάτι το πολύ προχωρημένο, το πολύ απαιτητικό και σίγουρα όχι για αυτόν.

Τόσο το Θαλάσσιο σκι όσο και το Wake Boarding στις παραλίες τις Κέρκυρας μετατρέπονται σε δραστηριότητες που σχεδόν ο καθένας θα μπορούσε και ενδεχομένως θα έμπαινε στον πειρασμό να δοκιμάσει. Ο λόγοι είναι απλοί και πολύ συγκεκριμένοι.

Wake Boarding in CorfuΟι παραλίες τις Κέρκυρας είναι ο κύριος από αυτούς. Πέρα από την ομορφιά τους, για την οποία έχουν γίνει γνωστές σε όλον τον κόσμο και για την οποία κάθε χρόνο συρρέουν σε αυτές χιλιάδες παραθεριστών από όλα τα μήκη και πλάτη της γης, οι παραλίες της Κέρκυρας, ειδικά αυτές της ανατολικής πλευράς του νησιού, είναι τόσο καλά προστατευμένες από τους ανέμους και τα καιρικά φαινόμενα που επιτρέπουν τον ανεμπόδιστο, σε μεγάλο βαθμό, θαλάσσιο αθλητισμό. Με σημαντικότερη όλων την παραλία των Γουβιών, που πολύ την παρομοιάζουν σαν μια λίμνη μέσα στη θάλασσα, οι κερκυραϊκές παραλίες διεκδικούν δάφνες υψηλής ποιότητας για τους λάτρεις των θαλασσίων σπορ.

Η προετοιμασία των επαγγελματικών ομάδων θαλασσίου σκι είναι εξαιρετική για κάθε καλοκαιρινή σεζόν. Τα μηχανοκίνητα σκάφη είναι τελευταίας τεχνολογίας και ο εξοπλισμός άρτιος. Στόχος δεν είναι να προσελκύσουν τους από χρόνια λάτρεις του θαλασσίου σκι, ο οποίοι στην τελική ανάλυση ίσως να έλκονται περισσότερο από την πιο άγρια θάλασσα του δυτικού μέρους του νησιού, αλλά τον καθένα που θα ήθελε να δοκιμάσει αλλά μέχρι στιγμής δεν το είχε αποτολμήσει. Οι συνθήκες στο νησί των Φαιάκων είναι κάτι παραπάνω από ιδανικές.

Προς βοήθεια των όσων βρίσκουν την ιδέα ελκυστική εμείς πληροφορούμε ότι πέρα από τα Γουβιά, την κατεξοχήν περιοχή των εραστών του θαλασσίου σκι, η Παλαικαστρίτσα είναι ένας προορισμός που θα ανταμείψει όσους από εσάς το τολμήσουν. Δεν είναι τίποτε δύσκολο και το μόνο που χρειάζεται για να περάσετε όμορφες ώρες θαλασσίου σκι είναι η καλή διάθεση και η όρεξη να δοκιμάσετε νέα πράγματα. Τουλάχιστον για όσο θα βρίσκεστε στην μαγευτική Κέρκυρα.

Υπάρχει κανείς ανάμεσά σας που θα έλεγε όχι;