Η ιστιοπλοία με γιοτ στην Κέρκυρα είναι περισσότερο και από διασκέδαση

Ανάμεσα σε όλα τα άλλα που το νησί έχει να προσφέρει στον επίδοξο επισκέπτη συναντάμε και ένα οργανωμένο ιστιοπλοϊκό δίκτυο. Τόσο ο επίσημος φορέας του νησιού, ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Κέρκυρας, όσο και οι ιδιώτες του χώρου, έχουν διαμορφώσει μια πλατφόρμα που μπορεί να ικανοποιήσει από τους έμπειρους του χώρου που αποζητούν την αγωνιστική δράση και τα υψηλά μποφόρ, όσο και τους ανέμελους τουρίστες που θέλουν να αφήσουν για λίγο τις όμορφες παραλίες και να ανοιχτούν μεσοπέλαγα.

The sailing yacht in CorfuΑναφορικά με την πρώτη κατηγορία, τους έμπειρους στην ιστιοπλοΐα, οι διοργανώσεις που λαμβάνουν χώρα από τις αρχές Μαρτίου έως και τα μέσα Οκτωβρίου είναι πάμπολλες και πολλές με διεθνή συμμετοχή. Το δυτικό κομμάτι του νησιού, όπου τους καλοκαιρινούς μήνες μπορεί να έχει και 5 μποφόρ δύναμη αέρος, προσφέρεται για τους τολμηρούς του είδους. Το βορειοδυτικό μέρος του νησιού ειδικά από το Κανάλ Νταμούρ έως και τον Άγιο Στέφανο παρουσιάζει τα υψηλότερα κύματα και είναι στ’ αλήθεια μια πρόκληση για τους ιστιοπλόους. Δεν είναι πολύ μεγάλο σε διαδρομή, αλλά όταν η κλίση του αέρα σπρώχνει προς το εσωτερικό και τα περίφημα βράχια στις Περουλάδες, οι θαλασσοπόροι αγωνιστές πρέπει να βάλουν όλην τους την τέχνη για να μην ταλαιπωρηθούν.

Για τους λάτρεις της ήρεμης βόλτας με τα γιοτ, η πρόταση βρίσκεται στον αντίποδα. Η ανατολική πλευρά του νησιού, όπου ακόμη και τα 5 μποφόρ δεν τα αισθάνεται κανείς, μπορεί να παρομοιαστεί με μια μικρή αλμυρή λίμνη. Οι εκδρομές με γιοτ της επιλογής του καθενός είναι πολλές και μπορεί να φτάσει κάποιος να κάνει και τον γύρο τον Επτανήσων, εάν ο χρόνος του, του το επιτρέπει. Για όσους επιλέξουν να παραμείνουν στον κερκυραϊκό χώρο, η ανατολική πλευρά προσφέρει ποικιλία από όμορφα τοπία και μικρούς κολπίσκους, που τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολύ δημοφιλείς σε τουρίστες υψηλού επιπέδου. Εικόνες από εντυπωσιακά γιοτ μεγάλων διαστάσεων είναι καθημερινό φαινόμενο. Από εκείνη την πλευρά βρίσκεται και ο φυσικός όρμος στα Γουβιά, ονομαστός για την ομορφιά του, καθώς και πληθώρα εντυπωσιακών ξενοδοχειακών συγκροτημάτων και ταβερνών που με χαρά θα σας φιλοξενούσαν.

Ιστιοπλοΐα λοιπόν για περιπέτεια και δράση, ή για ξενοιασιά; Αυτό το ξέρετε εσείς, καλύτερα από τον καθένα.