Εύρεση εργασίας ως προπονητής αθλητικών επιδόσεων στην Κέρκυρα

Η έννοια του προπονητή ή προγυμναστή είναι μια αρκετά ασαφής και με πολλές ερμηνείες έννοια. Έχει επικρατήσει να ονομάζεται προπονητής ο κάθε αθλητής, ή πρώην αθλητής ο οποίος έχει διαπρέψει σε κάποιο άθλημα. Δυστυχώς όμως, ειδικά στις ημέρες μας και με την εξέλιξη του αθλητισμού, αυτή είναι μια ιδιαίτερα επικίνδυνη απλούστευση.

Ο προπονητής αθλητικών επιδόσεων είναι μια νέα έννοια, ένα νέο πιο ολοκληρωμένο είδος προπονητή με ειδικά προσόντα στην προπόνηση επιδόσεων, ειδικά για τη νέα γενιά αθλητών. Περιλαμβάνει δε στα γνωστικά του πεδία, μια μεγαλύτερη γκάμα γνώσεων για τον αθλητισμό, σχετικών με όλες τις πτυχές της απόδοσης (την κίνηση, την αποφόρτιση, τη διατροφή, την ευελιξία, την ανάπτυξη του ενεργειακού συστήματος, την ενδυνάμωση, κλπ). Αυτό το εξειδικευμένο είδος προπονητή με το ποικίλο υπόβαθρο μπορεί να βοηθήσει τους αθλητές (επαγγελματίες ή απλά αθλούμενα άτομα) αποτελεσματικά να επιτύχουν τους όποιους στόχους τους.

sports performance coachΗ ζήτηση για προπονητές επιδόσεων σε μια περιοχή όπως η Κέρκυρα είναι πιο μεγάλη είτε στα επαγγελματικά σωματεία του νησιού, κυρίως στον χώρο του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ, είτε στους ιδιωτικούς χώρους εκγύμνασης (γυμναστήρια) των μεγάλων ξενοδοχείων του νησιού, αλλά και άλλων μεμονωμένων αθλητικών κέντρων στο κέντρο, κυρίως, της πόλης της Κέρκυρας.

Ιδιαίτερα κατά την εαρινή και καλοκαιρινή περίοδο, οπότε και η προσέλευση τουριστών αυξάνεται στο νησί, ταυτόχρονα παρατηρείται και μεγάλη αύξηση στην ζήτηση για επαγγελματίες προπονητές και γυμναστές. Ιδιαίτερα στις πιο τουριστικές περιοχές του νησιού, που η πελατεία είναι στη συντριπτική της πλειοψηφία τουρίστες, ξαφνιάζει θετικά η διάθεση των παραθεριστών να συνδυάσουν την ξεκούραση των διακοπών με σωστή γυμναστική. Οι λόγοι είναι είτε αισθητικοί (η καλύτερη εμφάνιση στον τόπο των διακοπών), είτε ουσιαστικά αθλητικοί, όπως είναι η αποφόρτιση και από την καθημερινή ρουτίνα και η ανάκαμψη του σώματος.

Για τον ενδιαφερόμενο επαγγελματία προπονητή, η εύρεση αντίστοιχων θέσεων είναι μια διαδικασία που θα πρέπει να ξεκινήσει πριν τις διακοπές του Πάσχα, καθώς κατά την περίοδο του Πάσχα, την πρώτη σημαντική περίοδο άφιξης τουριστών στο νησί, οι πλειοψηφία των γυμναστηρίων/ ξενοδοχείων ή άλλων επαγγελματικών χώρων σχετικών με τα σπορ, προσπαθούν να έχουν καλύψει παρόμοιες θέσεις.