Αθλητικές δραστηριότητες στην ύπαιθρο

offshore SwimmingΟι αθλητικές δραστηριότητες στην ύπαιθρο είτε γίνονται για να αποκτήσουμε λίγη ηρεμία και γαλήνη, είτε ως μορφή κάποιας ελαφριάς άσκησης, είτε ακόμη σαν μια μορφή πρόκλησης έκρηξης της αδρεναλίνης μας, είναι κοινή πεποίθηση ότι είναι σημαντικές για την υγεία τόσο του σώματος, όσο του μυαλού και της ψυχής.

Υπάρχει σε πολλούς ανθρώπους έντονη η πεποίθηση ότι το καλύτερο μέρος για ενεργή αθλητική δραστηριότητα είναι οι εξωτερικοί χώροι και στόχος των ειδικών εκπαιδευτών των σπορ θα έπρεπε να είναι να καταστήσουν εύκολο για άτομα όλων των ηλικιών και ικανοτήτων να περνούν περισσότερο χρόνο σε εξωτερικούς χώρους αθλούμενοι. Έτσι θα μετατρέψουν την καθημερινότητά τους σε έναν υγιέστερο και ευτυχέστερο τρόπο ζωής .

Σε μια προσπάθεια να παραθέσουμε μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές αθλητικές δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρο σε υπαίθριους χώρους, θα μπορούσαμε να παρουσιάσουμε τις παρακάτω:

Τρέξιμο και Δρόμοι αντοχής

Μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές που μπορεί να εμπεριέχει από το απλό τρέξιμο σε ένα συγκεκριμένο γεωγραφικό χώρο, έως και την κάλυψη ενός μαραθωνίου ή υπερμαραθωνίου.

Περπάτημα

Από απλό περπάτημα πόλης, έως την περιήγηση σε δάση και υπαίθριες τοποθεσίες με την οργάνωση που παρέχουν ενώσεις και ομάδες εξειδικευμένες στις περιηγητικές εξορμήσεις.

Κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης

Ίσως από τους πιο ολοκληρωμένους τρόπους άσκησης με επίδραση στο σύνολο του μυικού συστήματος του αθλουμένου, χωρίς όμως καμία αρνητική επιβάρυνση στους μυς και τις αρθρώσεις. Από τους πιο υγιεινούς τρόπους άθλησης.

Ποδηλασία

Είτε αναφερόμαστε στην απλή οδήγηση ενός ποδηλάτου, είτε στην αναρρίχηση σε έναν λόφο με ένα επαγγελματικό ποδήλατο βουνού (mountain bike) η ποδηλασία γενικά είναι από τους όμορφους τρόπους να συνδυάζει κανείς την άθληση στην ύπαιθρο με την περιήγηση και το θαυμασμό τοπίων.

Θαλάσσια σπορ

Στην κατηγορία αυτή θα κατατάξουμε τόσο το θαλάσσιο σκι, όσο και τις καταδύσεις και την ιστιοπλοΐα. Σίγουρα οι διαφορές είναι πολλές και στην τεχνική αλλά και στη φύση των παραπάνω αθλητικών δραστηριοτήτων, όμως αυτό που τις ενώνει στα πλαίσια αυτής της κατηγοριοποίησης δεν είναι άλλο από το γεγονός ότι αφορούν εξίσου το υδάτινο στοιχείο και κατ’ επέκταση λαμβάνουν χώρα στην ύπαιθρο.